söndag 21 januari 2018

Resan tillbaka av Karina Johansson

Olga bodde hos familjen Björksjö på Carlsborgs gård i många år, fram till en natt som­maren 1980 då herrgården brann och familjen omkom. Polisen betraktade branden som en olycka. Olga däremot, var övertygad om att någon tänt på. Nästa morgon hittade hon Aika Matka, en till synes oansenlig ört, men som besatt oanade krafter. Den kunde åstadkomma tidsresor, och Olga insåg att hon just fått möjligheten att ta reda på sanningen kring branden. Trettiosju år senare åker Ellinor till ett café där Carlsborg en gång stått. Vid ett toalettbesök svimmar hon av och vaknar snart i en ny verklighet. Carlsborg finns kvar och hela familjen Björksjö är vid liv. Ellinor misstänker att Olga, hennes mormor, skickat tillbaka henne för att rädda familjen och, inte minst, sätta dit mördaren. Vad mormor inte tänkt på var att Ellinors ankomst skulle påverka familjen på flera sätt. För när Ellinor träffar Henrik, sonen i huset, blir ingenting som mormor planerat.

Denna bok fick jag förfrågan av författaren om jag vill läsa och recensera den, och jag tackade ja för jag tyckte att handlingen verkade spännande, och något som jag skulle gilla. Boken är inte en fullpoängare men värd att läsa, för den är lite ovanlig i sin utformning med tidsresor. På grund av den sker på magisk hjälp. Kul att läsa om en rätt nutida häxa och hennes släkting som hon får att återvända för att kunna förhindra olyckan som händer.  Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva mera för det är rätt beskrivet i handlingen ovanför vad som händer och om jag skriver mera om den så förstör jag läsningen för andra. Om ni som jag tycker det låter intressant så läs den, ni blir inte besvikna.

Detta inlägg blev lite konstigt för mig jag kan inte få bort det från centrerad text, men jag hoppas det går bra för att läsa ändå. Om ni vill kan ni besöka förlaget angående boken eller Karinas egna hemsida.

1 kommentar:

  1. Grattis! Du vann utlottningen. Hör av dig till mig med vilken bok du vill ha och vart den ska skickas. Mer info finns här: https://kajsasbokblogg.wordpress.com/2018/01/22/och-vinnaren-ar-3/

    SvaraRadera