onsdag 31 januari 2018

Norra latin av Sara Bergmark Elfgren

+Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.

Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan när skolan var pojkläroverk, har förvandlats till en vandringssägen. Vad är sanning och vad är myt? Och vad väntar i skuggorna på Norra Latin?

Norra Latin är Sara Bergmark Elfgrens första roman efter succéerna med Cirkeln och poddserien De dödas röster. En övernaturlig spänningsberättelse.Beskrivning och bokomslag från Bokus sida.
Detta var en stor läsupplevelse, blev rena sträckläsningen, fast om jag inte hade påbörjat den under 24 in 48 readathonen hade jag kanske inte fastnat så i den som jag gjorde. Det medförde att jag under måndagen inte kunde sluta att läsa den utan tog upp den igen och läste ut den. Så den här stora boken på 500 + sidor läste jag på två dagar.
Saras skrivsätt förutom berättelsen fick mig fast och jag bara måste få veta vad som hände med både Clea, Tamar och alla andra. Det enda som störde mig var användandet av HEN i samband med en person, men det fanns väl en tanke bakom. Och det kan väl vara gångbart i rätt sammanhang fast det ser så fel ut, i mitt tycke.
Hoppas att få läsa mer ur den här serien snart, även om det fick ett avslut på händelserna här utan några cliffhangers. Så boken funkar faktiskt bra som enskild bok (stand-alone) men jag säger inte nej om jag får läsa mer om Clea och Tamar.

Sen så är det kul att läsa något som förutom HEN innehåller HBTQ+ tema. Även om det är mera en sidohistoria men ändå viktig för historien


1 kommentar: