onsdag 24 januari 2018

Tematrio-Resmål

Denna veckas tematrio känner jag för att jag vill delta i och det är för att Lyrans Noblesser skriver Berätta om tre böcker som utspelar sig i ett land/ en stad du vilja besöka irl.

 1. Egypten eller egentligen Nilen har jag velat besöka ända sen jag läste Agatha Christies bok Döden på Nilen, när jag var i tidiga 20 års åldern. Här är Christie riktigt i sitt ässe, denna bok är en av hennes bättre och en av mina absoluta favoriter. (Sen är filmatiseringen riktigt bra med, man får både det mystiska utav Egyptens pyramider och av mordhistorien).
 2. Sen fortsätter vi med det mystiska Island som resmål, utifrån deckarförfattarna Arnuldur Indridason (tex Kvinna i grönt) och Yrsa Sigurdadottir (tex Aska (fast här går länken till den engelska boken)).
 3. Tredje resmålet får bli Japan, och här blir den magiska realism författaren Haruki Murakamis böcker och då speciellt en av mina favoriter Kafka på stranden.

Oj en bubblare får det bli Barcelona med Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafrón. Pga det var det resmålet jag kom på allra först när jag började tänka, men sen blev det bortplockat för jag kom på tre ställen jag hellre ville till. 

7 kommentarer:

 1. Indridason har oxå väckt mitt intresse för Island. :)

  SvaraRadera
 2. Island skulle jag vilja besöka någon gång.

  SvaraRadera
 3. Island är det många som vill resa till. jag också någon gång. jag har varit i japan tre gånger och det blir möjligen ytterligare en tur till hösten. det är mitt absoluta favoritresmål. rekommenderas!

  SvaraRadera
 4. Tror vi kan få ihop en rejäl gruppresa med idel bokbloggare till Island! Japan är fascinerande, var där en gång men det är över 30 år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är något man skull ordna, en bokbloggsgruppresa till Island. Förutom att besöka landet även få umgås med alla härliga bokbloggare som finns.

   Radera