torsdag 4 januari 2018

Hett i hyllan v 1 /2018


Jag fortsätter att deltaga i Monikas hett i hyllan även detta år, hon skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Boken jag tar upp denna vecka är en barnbok som varken jag eller barnen har läst, men den verkar intressant och jag vill läsa den någon gång. Har ingen aning om hur länge vi haft den men säkert över två år tror jag.


Nervkittlande spänning och humor i oemotståndlig kombination med krypande skräck! 

Din hemsökelse vår huvudvärk!

I över femtio år har varenda landsände i England plågats svårt av en epidemi av vålnader. Spöken, andar och gengångare som inte är spe¬ciellt vänliga, snarare rent livsfarliga. Antalet parapsykiska agenturer har ökat med åren, alla med samma affärsidé: att förgöra spöken. Bara barn och unga har den rätta övernaturliga förmågan när det gäller att uppsöka och förinta. Till detta används värjor, järnkedjor och magnesiumeld. Konkurrensen mellan agenturerna är stenhård.

Lucy Carlyle, en talangfull, mycket ung agent med stor ambi¬tion, anländer till London, säker på att hon ska få anställning hos en av de mest framstående agenturerna. Istället hamnar hon hos Anthony Lockwood. Hans firma befinner sig på fallrepet, men han driver den med stolthet, och utan någon vuxens närvaro. Efter att ett jobb får ett katastrofalt avslut, sinar uppdragen. Mot sin vilja måste de därför anta sin farligaste utmaning någonsin. På ett av de absolut mest hemsökta godsen i England.

En historia där skräckinjagande spöken flåsar huvudpersonerna i nacken samtidigt som de löser mysterier i sann Sherlock Holmes-anda.

7 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 2. Har sett den boken tidigare. Den verkar trevlig.

  SvaraRadera
 3. Den boken har jag med, även hos mig oläst. Men serien ska vara himla bra. Får nog köpa de övriga delar och sträckläsa.

  SvaraRadera
 4. Verkar bra men har inte läst. Kanske en dag.

  SvaraRadera
 5. Den har jag varit nyfiken på att läsa :)

  SvaraRadera
 6. Den är jag väldigt nyfiken på :)

  SvaraRadera