måndag 15 januari 2018

Visheten vaknar av Elin Säfström

Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. Det är svårt nog i vanliga fall, utan att trollen springer omkring på stan och beter sig som huliganer. Det visar sig att deras stora högtid, Vishetens dag, närmar sig och det går rykten om att den innefattar en förfärlig rit. Tilda måste se till att ingen skadas samtidigt som hon försöker få ordning på känslorna för Hakim och rädda sin vänskap med Imane. Ingenting blir lättare av att en attraktiv vittra behöver Tildas hjälp och att relationen till Natta börjar bli oväntat komplicerad.

Elin Säfström debuterade 2016 med En väktares bekännelser, en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar nordisk folktro med urban fantasy. Visheten vaknar är den spännande fortsättningen, där trollen står i centrum.Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En bra fortsättning av Säfsröm utav denna urbanfantasy som baseras på vår nordiska folktro gillar att läsa om älvor, vättar och troll. Förutom Tildas familj och kompisproblem. Jag verkligen gillar dessa karaktärer. Och handlingen vänds verkligen fram och tillbaka och det känns fräscht att läsa, nu hoppas jag bara på flera delar i denna serie.


1 kommentar: