fredag 27 april 2018

Helgfrågan vecka 17/2018


I veckans helgfråga undrar Mia

Är ni med i någon bokklubb och i så fall vilken?
Jag har igenom åren varit med i många olika bokklubbar och köpt deras månadsböcker frekvent men sen kom jag på att det ekonomiskt inte var så bra, och de flesta av dessa böcker ändå fanns att finna på biblioteket.
Nu är jag bara med i Bonniers bokklubb och Barnens bokklubb men köper sällan böcker av dem, har dem mera som rekommendationsinspiration. 

Bonusfråga: Hur är det med reaskyltar på böcker. Lockas ni eller kan ni motstå?
Och på denna fråga finns väl svaret redan i svaret på förra frågan, att jag har kommit på att de flesta böcker finns att låna på biblioteket. Så alltså kan jag motstå om det inte är ett väldigt bra pris på någon bok som är svårt att finna på biblioteket. Eller hör hemma i den kategori av böcker som jag försöker samla på (som inte är många). 

8 kommentarer:

 1. Bokklubbarnas tidningar är en bra inspirationskälla. Jag brukar kolla deras hemsidor ibland för att få tips.

  SvaraRadera
 2. Bokklubbens tidning är i alla fall riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Det är imponerande att bara låna böcker. Jag vill så gärna äga dem jag älskar mest. Däremot har jag blivit bättre på att sortera bort böcker jag läst men inte behöver ha kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag köper också men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Och de jag köper är oftast sådant som inte är översatt till svenska och inte finns på biblioteket.

   Radera
 4. Håller med, det mesta finns ju att låna på biblioteket, då gör man det. Har nog också bokklubben som någon slags rekommendationsinspiration, avbeställer alltid... borde gå ur. ;)

  SvaraRadera
 5. Ja, det var länge sedan jag var med i någon bokklubb. Biblioteket har mycket, men vårt har inte allt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är de där böckerna som biblioteket inte har jag hittar på annat sätt, har Storytel som jag gagnar mig av då och om det är någon bok som inte finns på något ställe så kan jag tänka mig att köpa.

   Radera
 6. ja, 500 meter till biblioteket och kan beställa vid datorn hemifrån, från 25 olika bibliotek i Göteborg!

  SvaraRadera