tisdag 10 april 2018

Mördaren i Marais av Claude Izner

Paris doftar krut, blod och absint!

Vi är tillbaka i den charmerande bokhandeln som Victor Legris driver tillsammans med sin japanske adoptivfar Kenji och med hjälp av biträdet Joseph. Ett inbrott i Kenjis lägenhet tar trion till Paris myllrande marknader och kuriosabutiker. Först förstår de inte alls varför den till synes oansenliga skålen, gjord av ett apkranium, stulits. Men när människor börjar mördas i dess spår inser de att de måste göra allt de kan för att finna skålen.
Claude Izner är en pseudonym för systrarna Liliane Korb och Laurence Lefèvre som båda har arbetat som bokhandlare på Seines kajer. Deras färgstarka miljöbeskrivningar och underhållande karaktärer placerar läsaren mitt i 1890-talets Paris. Mördaren i Marais är den fjärde boken i serien om Victor Legris. Den första, Mordet i Eiffeltornet, belönades med det prestigefyllda franska deckarpriset Michel Lebrun-priset.
Bokomslag och beskrivning från Bokus.

Har läst tidigare delar innan jag plockade upp denna och visste vad jag skulle få, och gillade det jag läste. Jag gillar att få den känslan som gamla Paris ger mig och dessa karaktärer som framträder är så färgstarka och underhållande att läsa om. Sen ska väl jag inte säga att det handlar om en bokhandlare är ingen nackdel. Tänker mycket väl läsa fortsättningen på denna deckarserie om de bara blir översatta till svenska för jag kan ju inte läsa på franska tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar