torsdag 19 april 2018

Hett i hyllan vecka 16/2018Enligt Monikas inlägg angående Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka hittar jag ett recensionsexemplar som jag fick för ca två år sen och ännu inte har läst, jag har tyvärr lite fler recensionsexemplar som inte har blivit lästa men en del har jag fått utan att fråga efter dem och då känner jag inte samma dåliga samvete att jag inte har läst dem än. Men jag hoppas ändå få läst dem, för de flesta verkar vara intressanta, och denna är en sådan.


I spindelns nät inleds med den dubbla kidnappningen av dottern till en berömd Hollywood-skådespelerska och finansministerns unge son. Och det är bara början...
Gary Soneji är en mordisk seriekidnappare som tänker begå århundradets brott. Alex Cross är den briljante, analytiske mordutredare som ställs emot honom. Jezzie Flanagan är chef på Secret Service - och den tredje parten i en av deckargenrens mest sällsamma konstellationer.
Alex och Jezzie kommer varandra nära under utredningen. Men tidpunkten är den sämsta tänkbara. Gary Soneji är i toppform, och det senaste av hans vedervärdiga brott har skett i Alex distrikt och mitt framför näsan på Jezzies mannar.
Alex ställs inför den ultimata prövningen: Hur överlistar man en genialisk psykopat?

JAMES PATTERSON har haft fler New York Times-bästsäljare än någon annan författare genom tiderna, vilket har gett honom en plats i Guinness Rekordbok. Sedan hans första roman vann Edgar-priset 1977 har hans böcker sålt i mer än 300 miljoner exemplar. Alex Cross-romanerna är de senaste 25 årens mest populära deckarserie - I spindelns nät är den första boken i serien.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst några av böckerna (t ex den här) i Alex Cross-serien och jag tyckte de var bra.

  SvaraRadera
 2. Jag började på den och kom halvvägs men sedan kom något emellan.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av honom, men jag har sett åtminstone två filmatiseringar av Alex Cross-böcker. Bland annat I spindelns nät :)

  SvaraRadera
 4. Författaren har jag läst böcker av för länge sedan (när jag var i USA), men inte den här.

  SvaraRadera