söndag 29 april 2018

Stormens öga (Grisha trilogin 2) av Leigh Bardugo

Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka - ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som nu drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa vän Mal, och när han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka. 

Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon - inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde. 
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Bokus.

Det är lite svårt att skriva en recension av en bok som är nummer två, för jag vill ju inte spoila den första boken om ni inte har läst den.
Men jag ska skriva lite här, jag gillade första boken men den här ändå mera för att vi får inte bara läsa mer om Alina och Mal utan även får träffa på nya karaktärer som jag bara gillar att läsa om. Och som den slutar vill jag läsa sista delen snarast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar