tisdag 3 april 2018

Veckans topplista - Irland


Så här skriver Johanna om dagens topplista:

Den här veckan hade jag tänkt mig en resa till den gröna ön. Berätta om fem favoriter från Irland, böcker eller författare. Även litteratur som kommer från Nordirland får gärna följa med på dagens lista. Irländarna kan det här med böcker, trots att det är ett litet land finns det många kända irländska författare.

Jag brukar ha svårt att veta var författarna kommer ifrån när jag ska tänka efter så jag googlade på Irländska författare, och tog de fem jag kände till ( såg när jag läste i genom Johannas egna lista att hon har med Tana French, hon såg inte jag till därför tar jag inte med henne när jag redan hade fem på min lista, även om hon är en av mina favorit deckarförfattare).
 1. Emma Donoghue, hennes Room läste jag inte för så länge sen och gillade och ska läsa Miraklet förhoppningsvis snart väntar på biblioteksreservationen jag har.
 2. Marian Keyes, hennes chick lit har jag gillat och läst många av men inte alla tex  En oväntad semester. och Vattenmelonen, skulle kanske läsa någon mer snart. 
 3. Bram Stoker, hans Dracula, vem har inte läst den? Han har skrivit mer såg jag på biblioteket sist jag var där kanske skulle läsa?
 4. Oscar Wilde, klassiker, har läst tex Dorian Grays porträtt, och senast någon essäsamling etc av honom.
 5. Saul Bellow, en nobelpristagare som jag har boken Fler dör av krossat hjärta i läshögen, tänkte läsa den redan förra året men hann inte med.   Google lurade mig han kommer inte alls från Irland utan Kanada. 
 6. Så detta är min nummer fem i stället Tana French som kommer med nu bok i år, behöver läsa En hemlig plats först så jag är i kapp.

12 kommentarer:

 1. Inge irländsk lista utan Marian Keyes :) Vattenmelonen är en av de roligaste böcker jag har läst.

  SvaraRadera
 2. Visste inte att Saul Bellow kommer från Irland. Donoghue låter intressant. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Google har lurat mig har kollat att Bellow egentligen kommer från Canada

   Radera
 3. Bram Stoker finns på min lista också. Miraklet är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 4. intressant lista... är Bellow irländsk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är han inte, Google lurade mig. Hand står som Kanadesisk i nobelprislistan när jag kollade nu.

   Radera
 5. 1-3 har jag läst men när jag skulle skriva kom jag bara på 2.

  SvaraRadera
 6. Har läst Miraklet av Emma Donoghue vilken var helt fantastisk. Av Keyes har jag läst flera böcker. Dracula står i bokhyllan. Läste den en gång för evigheter sedan men har tänkt läsa den igen.

  SvaraRadera
 7. Dorian Grays porträtts måste jag läsa någon gång :)

  SvaraRadera
 8. Saul Bellow är född i Montreal...jag tänker också läsa Miraklet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser att det stämmer han är inte från Irland, Google lurade mig.

   Radera
 9. Oscar Wilde kunde kommit med på min lista också men jag hade ju satt "förra seklet" som tema, han lär ha varit förrförra..

  SvaraRadera