torsdag 26 april 2018

Hett i hyllan vecka 17/2018

Som vanligt skriver Monika så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Boken jag tänkte lyfta fram idag, är ett överraskningsrecesnionsexemplar som jag fick för ca två år sen, som är sjätte delen i en serie som jag inte har läst, men det jag läser om denna ger mig lust att läsa den. 

Det är Vinterkarneval i Québec, bittert kallt och obeskrivligt vackert. Kriminalkommissarie Armand Gamache har kommit hit, inte för att delta i festligheterna, utan för att återhämta sig från en utredning som gått fruktansvärt fel.
I den skenbara tryggheten inom det Litterära & Historiska sällskapet har ett mord begåtts. Augustin Renaud, en excentrisk historiker som ägnat sitt forskarliv åt att söka efter kvarlevorna av Québecs grundare, Samuel de Champlain, har hittats mördad. Samtidigt får Gamache oroväckande brev från samhället Three Pines, där den omtyckte bistroägaren Olivier nyligen dömdes för mord. »Det går inte ihop«, skriver Oliviers partner varenda dag. »Han gjorde det inte.«
När det förflutna och nuet kolliderar måste Gamache återuppleva en fruktansvärd händelse från sitt eget förflutna innan han kan börja begrava sina döda.
Begrav dina döda är den sjätte (fristående) boken i serien om kommissarie Armand Gamache.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry AwardThe Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset två gånger.

6 kommentarer:

 1. Har ännu inte läst något av den här författaren, men hört en massa positivt om hennes böcker.

  SvaraRadera
 2. Jag har bara läst första delen i den här och den var riktigt bra. De andra delarna står redan i hyllan :)

  SvaraRadera
 3. En författare som jag hört talas om men aldrig läst.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst den första delen, men så har jag fått senare delar som överraskning. Men i en serie vill jag ju läsa i ordning...

  SvaraRadera
 5. Lousie Penny har jag aldrig läst och aldrig funnit spännande. Hoppas det är annorlunda för dig.

  SvaraRadera