söndag 13 januari 2019

Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.
Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Louise Bäckelin förlag. Jag vill även tacka förlaget för recensions exemplaret.

Tyvärr levde inte denna bok upp till den hype jag har hört om den, fast den var inte dålig jag gillade den, men jag tyckte den saknade lite men den skildrar Evelyn Hugos liv och karriär under 80 år om den skulle ha mer om det med skulle den säkert blivit dubbelt så lång. Jag hade inte velat ha mer men som sagt jag kände att något saknades.
Berättelsen om Monique har ännu mindre substans i sig tycker jag, även om jag får en bild av Monique.
Nu låter ju detta som det är en väldigt ytlig bok men det är det inte den har djup i sig och Evelyns hemlighet lyfter berättelsen.

Denna bok motsvarar nr 32 i Kaousutmaningen - en författare jag aldrig läst förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar