torsdag 31 januari 2019

Hett i hyllan vecka 5/2019


Monika skriver så här om Hett i hyllan inläggen:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag skaffade denna bok för jag var intresserad av att läsa en bok av Coelho efter att ha läst hans bok Veronika bestämmer sig för att dö, och tyckte att den var rätt bra.

I Paulo Coelhos nya roman möter vi häxan från Portobello, Athena, en ung kvinna som dubbas till häxa för sin profetiska förmåga.
Hon föds i Transsylvanien men överges som liten flicka av sin romska mor och adopteras bort. De nya föräldrarna för henne till Beirut, men när kriget bryter ut i Libanon flyttar familjen till London. Där lär Athena känna den man som blir far till hennes barn och de gifter sig, men
äktenskapet blir kortvarigt.
Genom moderskapet väcks Athenas tankar på kvinnan som födde henne till världen, och för att förstå varför hon blev bortlämnad bestämmer Athena sig för att resa till Rumänien och söka rätt på sin biologiska mamma. Men en resa leder sällan enbart dit man har tänkt sig, och Athenas upptäckter kommer att förändra hennes och hennes medmänniskors liv, för alltid.
Återigen utforskar Paulo Coelho kvinnans värld och de teman som älskas av så många läsare världen över: andlighet, relationer, öde och frihet.

3 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något av honom. Ibland är jag sugen på att göra det, ibland inte :)

    SvaraRadera
  2. Har läst ett par böcker av den här författaren men de funkar inte för mig.

    SvaraRadera
  3. Jag har hört så mycket blandat kring Coelho att jag inte vet om jag skulle börja läsa honom.

    SvaraRadera