onsdag 16 januari 2019

Ur askan ( Ghrisatrilogin #3) av Leigh Bardugo

Sista delen i Grisha-trilogin!

Skuggmästaren har intagit huvudstaden och styr Ravka från en tron av mörker. Alina och Mal gömmer sig i underjorden. Snart börjar jakten på Morozovas tredje främjare, eldfågeln. Den är Ravkas enda hopp om räddning, men att använda den skulle kunna kosta Alina allt. Men har hon något val?

Grisha-trilogin har legat på New York Times Bestseller List och översatts till ett tjugotal språk. Den utspelar sig i en fantasyvärld inspirerad av 1800-talets Tsarryssland. I händelsernas centrum står Alina Starkov, en ung kvinna som slits mellan ljus och mörker i en värld av magi och politik på liv och död.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Då äntligen har jag lyckats avsluta Grisha-trilogin, har haft denna bok hemlånad från biblioteket länge och har tänkt läsa den länge men det blev aldrig av men nu så. Dock är det svårt att skriva något om boken utan att spoila något.
Gillar att läsa om Alina, Mal och Nikolai igen även om det blir lite sorgligt men lyckligt slut.
Sen gillar jag att det framkommer att huvudpersonerna har ett samvete och att det inte går dem smärtfritt förbi att döda någon. 

Mer vågar jag inte skriva för spoilers.

Denna bok motsvarar även nr 28 i Kaousutmaningen - en bok där ingen kör bil - detta är en fantasy som de bara rider eller åker i flygande båtar i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar