onsdag 2 januari 2019

Mina läsplaner för bokåret 2019

Då var det väl dags att se vad jag har för planer inför 2019 i bokväg. Jag känner lite stress över alla böcker jag vill läsa men aldrig hinner. Så jag tänkte att läsningen för 2019 ska kännas kul, inte något som är tvingande. Då kanske jag ska undvika alla readathons jag brukar vilja vara med i, men det känns även skoj att planera läsningen lite grann, så vi får väl se vad som dyker upp under året. Men jag tar lite allmänt som jag har tänkt här.

 • Precis som de två senaste åren tänkte jag att jag kommer sätta ett Goodreadsmål, och i år går vi tillbaka till 150 böcker, även om jag de två senaste åren har läst 173 böcker/år.
 • Sen bloggvis så kommer jag att fortsätta som jag gör nu inte ändra på något speciellt förutom att försöka få skrivit recensioner lite närmare på när jag har läst boken så att det inte blir ett överflöd av recensioner i december.
 • Sen måste jag bara få fortsätta läsa böcker tillsammans med Evelina, det ät så kul att diskutera böckerna medans man läser dem och vi har även så lika känsla och tankar för böckerna. Jag skulle säga att jag verkligen har hittat min själsfrände gällande boksmak ( plus TV-serier).
 • Jag är även med i flera booktubers Goodreads book Clubs, och jag vill försöka läsa dessa böcker även under året ( även om det har varit så att jag har valt de jag har känt mig mest intresserade av) i den mån det kommer att fungera. För det är så inspirerande och kul att läsa och diskutera med andra om böckerna.
 • Liksom förra året har Vargnatts bokhylla klassikerläsning inplanerad, och jag var med redan förra året med att läsa minst en klassiker/månad, och det vill jag fortsätta med.Jag har sen många år en egen läsutmaning gällande Nobelpristagare, att jag vill läsa minst en bok av alla som har fått Nobelpriset i litteratur, och har en hel del kvar av dessa att läsa. Och när det gick lite dåligt med den utmaningen under förra året så vill jag detta år försöka läsa desto fler.
 • Sen har jag en hel del hyllvärmare ( ägt längre än ett års tid) plus andra egna böcker som jag aldrig kommer till för jag är en stor biblioteksbokslånare. Så jag vill under året försöka läsa mer av dessa. (1 per månad)
 • Likadant med rec ex som jag har fått ( en hel del av dem är sådana jag inte bett om) som aldrig blir lästa och bara samlas på hög. De vill jag försöka läsa i år och minst en per månad.
 • Sen är jag ju en stor biblioteksbokslånare och har hur många som helst hemlånade och hinner aldrig läsa klart alla innan det är dags att lämna tillbaka dem. Så jag skulle behöva försöka minska den där olästa delen av alla böcker som jag måste ner till biblioteket och låna om och sen dra hem igen. Nu har jag 52 böcker som är  olästa hemlånade.
 • Jag är ju helt omöjlig på att avsluta serier jag håller på att läsa, flera är så länge sedan jag läste någon del ur så jag inte minns vad som hänt, så det bör jag verkligen ta tag i och försöka få avslutat några detta år. Kanske en sak att försöka med att få läst en bok ur en serie per månad?
 • Sen kommer jag väl medverka i några readathons under året ( behöver kanske hålla ner på antalet), räknar med nu i januari medverka på Tome Infiity and Beyond round 2 och det handlar om att befolka vår nya hemplanet ( i mitt fall Saturnus), det handlar om att läsa Sciens Fiction,  om ni undrar hur kan ni se det här. 
 • Sen kanske jag kommer att läsa dessa böcker jag har skrivit om i Nyårlöftestaggen.
Som vanligt ser det ut att vara hur mycket som helst. Så Camilla känn inget tvång.
Men jag räknar med att varje månad försöka läsa en klassiker, ett rec ex, en hett i hyllan bok och en bok ur en påbörjad bok-serie jag läser.
Övriga utmaningar får vi se hur ofta och hur många jag kommer att läsa eller medverka i under årets gång.


4 kommentarer:

 1. Absolut måste vi fortsätta läsa böcker och se serier tillsammans! :)

  SvaraRadera
 2. Det låter ju som riktigt bra och spännande mål :) Jag skall nog också försöka hinna läsa en klassiker och en hyllvärmare per månad, det finns ju några sådana olästa i bokhyllan... God fortsättning!

  SvaraRadera