torsdag 7 februari 2019

Hett i hyllan vecka 6/2019


Som vanligt så skriver Monika så här om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En av mina alldeles första rec ex jag fick under tiden jag hade min första bokblogg men missat att läsa, men jag ser ändå framemot att läsa den någon gång.

Fay Weldon skriver som hon lever utan en tanke på att bli omtyckt. Hennes frispråkighet och vassa penna har genom åren skaffat henne mängder av beundrare och en och annan motståndare. Nu vänder hon blicken mot sig själv och tar oss med på en resa som startar 1931. Vi följer henne som barn i Nya Zeeland, som ung och fattig i London, som ogift mor, som fru, älskare, författare, feminist och antifeminist. Under sina åttio år är det få ämnen Weldon inte har berört, få strider hon inte utkämpat. OM FÖRFATTAREN Fay Weldon är en engelsk författare, journalist och dramatiker, känd för sin vassa penna och sina ofta kontroversiella åsikter.

4 kommentarer:

  1. Jag läste En hondjävuls liv och lustar för länge sedan och den tyckte jag om, men något annat har jag inte läst av den författaren

    SvaraRadera
  2. Har läst någon bok av henne, men det var så längesedan att jag inte minns vad den handlar om ens.

    SvaraRadera
  3. Jag har läst böcker av henne som jag gillat. Men inte den här då.

    SvaraRadera