måndag 25 februari 2019

Snödrev av Helene Tursten

Kriminalinspektör Embla Nyström är på semester i norra Dalsland när hon får ett samtal från sin släkting Harald. En död man har hittats i en av stugorna han hyr ut, och när Embla kommer dit upptäcker hon att det rör sig om en regelrätt avrättning. Den döde mannen är en av de största ledarna inom organiserad brottslighet i Sverige. Han är också en av dem som ligger bakom försvinnandet av Emblas barndomskompis Louise. Ett femton år gammalt brott som aldrig blivit löst. Kort efter upptäckten i stugan hittas flera personer i gangsterbossens innersta krets döda. Utredningen av morden leder Embla från Ulvsjön hela vägen till Split i Kroatien. Kan jakten på de skyldiga ge henne svar på vad som hände för alla år sedan? Finns det en chans att hennes vän fortfarande lever?

Helene Turstens nya deckare Snödrev är den tredje fristående delen i serien om Embla Nyström, Irene Huss unga kollega, och den tar sin början där Sandgrav slutade.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Helen Turstens deckare har jag läst alla av dem som handlar om Irene Huss och jag gillade dem jättemycket och sen när hon gick över att skriva om Embla Nyström så kunde jag ju inte låta bli att läsa även den serien och den är lika bra den om inte ännu mera intressant.
Sen är det en frisk fläkt i bland deckarförfattare att inga av poliserna har några större missbruksproblem eller psykiska problem, även om det finns lite i Emblas bakgrund som har varit ett litet problem även i de två tidigare böckerna men nu får vi en upplösning på det.
Jag rekomenderar verkligen till att läsa Turstens böcker och jag kommer fortsätta läsa allt hon kommer att skriva.

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen som #19 - läs en kriminalroman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar