torsdag 14 februari 2019

Hett i hyllan vecka 7/2019


Dags för veckans hett i hyllan, så här skriver Monika på sin blogg:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Veckans bok köpte jag på någon bokrea för så där en tio år sen, men den har blivit oläst. Även om den låter riktigt intressant, men jag hoppas på att läsa den även om den är bara första delen av en trilogi.DEN VÄNTADE
av Kathleen McGowan
Älskad och hatad. Sanning eller ren fantasi? Irländska journalisten Kathleen McGowans roman om Maria Magdalena lämnar ingen oberörd. Läsaren får följa med på en fantastisk resa genom dagens Europa och författaren ger sin egen tolkning av Jesus som make och far. DEN VÄNTADE har sålts till 14 länder och ligger högt på listorna. För tvåtusen år sedan gömde Maria Magdalena ett evangelium som innehöll hennes egen version av händelserna i Nya Testamentet. Skyddade av starka krafter kan dessa heliga bokrullar upptäckas endast av en person, en som uppfyller den uråldriga profetian om Den väntade.

När författaren och journalisten Maureen Paschal gör efterforskningar för en ny bok anar hon inte att hon hamnar mitt i ett mysterium som tusentals människor dött eller blivit dödade för att bevara hemligt. Och när hon upptäcker vem det är profetian syftar på inser hon att hennes liv kan vara i fara. Profetian om Den väntade kastar en skugga över Maureens liv och arbete och en länge bevarad familjehemlighet uppdagas.
DEN VÄNTADE är första boken av tre om Maria Magdalenas ättelinje.

Kathleen McGowan är journalist från Los Angeles och har under tjugo år samlat material till DEN VÄNTADE och de följande två böckerna. Hon gav först ut boken på eget förlag men blev senare upptäckt av ett stort amerikanskt förlag och har fått stor uppmärksamhet då den publicerades i USA. Författaren har en egen hemsida där man kan diskutera boken: www.theexpectedone.com

5 kommentarer:

 1. Känner inte till den här boken men den låter intressant!

  SvaraRadera
 2. Det var ingen bok jag kände igen.

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst för en herrans massa år sedan! Minns att jag tyckte om den :)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker jag känner igen författaren, men jag har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 5. Den boken kände jag inte till alls!

  SvaraRadera