onsdag 13 februari 2019

Veckans topplista - alla hjärtans dag

Veckans topplista som var igår, blir för mig en dag försenad, när jag läste ämnet igår kände jag bara jag har ingen aning om vad jag ska lista för böcker, men nu har hjärnan orkat processa lite och här kommer en lista, så här skrev Johanna om denna veckas ämne:
Veckorna går i raketfart och det är redan dags för en ny topplista. Den här veckan handlar det om läsning som passar till Alla hjärtans dag som infaller på torsdag den 14 februari. Kärlek, vänskap eller allmänt hjärtevärmande läsning – det finns många exempel på vad böckerna på veckans topplista kan handla om.


 • Projekt Rosie av Greame Simison, en härlig humorfull bok om att finna den rätta för Don Tillman. 
 • En bok av Sophie Kinsella måste ju passa in på en romantisk läsning. Den bok som jag gillar mest är Flickan från 20- talet.
 • Sen har jag nyligen läst två stycken unga vuxna böcker som handlar till viss del om att finna kärleken. Dumplin av Julie Murphy och Till alla killar jag har gillat av Jenny Han.
 • Sen tre andra böcker som riktar sig till unga vuxna men kärleksrelationerna är inte hetrosexuella. Love, Simon ( Bara tre ord) av Becky Albertalli, Ibland bara måste man av David Levithan och Autoboygraphy av Christina Lauren.
 • Den sista gruppen av böcker som handlar om kärlek är klassiker, nu tror säkert många att jag ska ta någon av Austen eller Bronte, men inte, utan jag pekar mera på Gaskells romaner som Nord och Syd, Hustrur och döttrar och Kusin Phillis.
 • En till klassiker är Thomas Hardys Tess D´Uberville, som kanske inte är en helt hjärtvärmande läsning om kärlek utan mera vad som kan gå fel även om man älskar varandra.

8 kommentarer:

 1. Har läst några av böckerna på din lista och är nyfiken på några. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Projekt Rosie gillade jag. Såg någonstans att det ska komma en tredje del nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror mig faktiskt ha hört det någonstans ifrån, ser framemot att läsa den.

   Radera
 3. Hur kunde jag glömma Projekt Rosie, tyckte så bra om den. Har läst några andra böcker av Kinsella, men inte just Flickan från tjugotalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du läst Rosieeffekten? Om inte har du både den och flickan från 20 talet att se framemot att läsa. ;)

   Radera
 4. Inte läst någon av dessa, så tack för tips! :)

  SvaraRadera
 5. Projekt Rosie och Flickan från 20-talet gillade jag också. Dumplin och Till alla killar jag har gillat skulle jag verkligen vilja läsa!

  SvaraRadera