måndag 18 februari 2019

Stjärnmärkt (Systrarna Cahill #2) av Jessica Spotswood

Stjärnmärkt tar oss tillbaka till ett alternativt New England i slutet av 1800-talet - en värld befolkad av häxor, tyngd av brödraskapets förtryck och en ödestyngd profetia.

Cate har gått med i systraskapet, en hemlig sammanslutning av häxor. Där axlar hon motvilligt den tunga bördan av att vara den utvalda, den häxa som en gammal profetia pekat ut som den som ska leda kampen mot brödraskapets tyranni och få till stånd en ny magisk tidsålder.

Men även inom systraskapet härskar intrigerna. Lojaliteter och tidigare allianser prövas, svek och faror lurar bakom varje hörn och systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar testas till max.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Raben&Sjögren.

Läste första delen för flera år sen, sen så blev det att jag glömde av att läsa fortsättningen, kollade några gånger på biblioteket om den fanns inne när jag kom att tänka på den, men den fanns aldrig i hyllan förrän nu. Och den var överförväntan ännu bättre än vad jag minns första delen var, jag sugs in i handlingen med en gång och Cate och hennes systrar och de andra i systerskapet får mig att vilja läsa mer och mer och bokens onda motpol brödraskapet får mig att rysa hur de tyranniserar hela samhället som skildras i detta alternativa New England.
Nu är det bara att se till att det inte tar flera år innan jag läser sista delen av denna trilogi för jag vill ju så gärna veta hur det slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar