tisdag 12 februari 2019

Legend (Caraval #2) av Stephanie Garber

Caraval är över för den här gången, och Scarlett och Tella är äntligen redo att lämna ön. Systrarna borde känna sig lättade - de har kommit bort från deras far och lyckats häva Scarletts arrangerade äktenskap. Men Tella är inte fri än: hon har en skuld att betala till en mystisk välgörare som gett henne ovärderlig information. För att stryka skulden måste hon göra något som ingen har lyckats med: avslöja Direktör Legends riktiga namn.

Det enda sättet att komma i närheten av svaret är att vinna Caraval, så än en gång måste Tella kasta sig in i spelet. Och nu står ännu mer på spel: om hon inte lyckas få reda på Legends identitet förlorar hon inte bara Caraval, utan också sitt eget liv. Om hon däremot lyckas vinna kommer inte bara skulden betalas: Direktör Legend och Caraval förgörs för gott.

Stephanie Garber bor i Kalifornien. Hennes debutbok Caravalsom kom 2017 tog YA-världen med storm och fick lysande recensioner. Legendary är bok två i serien om systrarna Dragna.
Bokomslag och beskrivning hämtad från B/Wahlströms hemsida. Jag ska härmed även tacka förlaget för detta recensions exemplar.

Jag läste Caraval i närheten av att den skulle komma ut i början av 2018 och här finns min recension. Visste ju att del skulle komma ut men hade inte lagt på minnet när riktigt men rätt som det var låg boken bara i brevlådan.
Och när jag hade gillat första delen ville jag ju gärna läsa hur även denna skulle vara.
Sen ska jag ju säga att denna gjorde mig ännu mer fascinerad över Garbers fantasi att komma på hur dessa böcker ska byggas upp och hur hon lyckas driva berättelsen framåt.
För nu när jag har läst ut denna vill jag gärna ha nästa del i mina händer snarast för att få veta hur det går för Scarlett, Tella och alla andra karaktärer. Det finns så mycket som är obesvarat ....

Denna bok matchar kaosutmaningens # 6 - en bok vars titel består av endast ett substantiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar