torsdag 28 februari 2019

Hett i hyllan vecka 9/2019

Monika skriver så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En klassiker som jag har köpt på någon bokrea för sådär en tio år sen, tyvärr har jag ännu inte läst den, och inte heller köpt del två.


Udolphos mysterier är ett klassiskt verk inom den gotiska litteraturen, som influerade både Marquis de Sade och E. A. Poe. Första gången utgiven 1794.

Med en drömlik och hallucinatorisk blick fångar Radcliffe sina karaktärers psykologiska tillstånd och låter oss moderna läsare få en kännedom om romantikens stora gordiska knut.

 Romanen handlar om den unga Emily som hålls fången i slottet Udolpho, och kämpar med att behålla sin styrka, samtidigt som hon längtar efter sin älskade Valancourt


5 kommentarer:

  1. Den hade jag på en lista på min gamla dator minns jag, det var en lista med böcker jag ville läsa! Men än har jag inte läst den.

    SvaraRadera
  2. Den tror jag inte att jag hört talas om tidigare.

    SvaraRadera
  3. Den boken har jag aldrig hört talas om tidigare.

    SvaraRadera