söndag 3 februari 2019

Min bokresa #24 - böcker om mytologi/folktroRedan som barn var jag intresserad av olika länders mytologi och hade stora illustrerade böcker om Nordisk, Romersk, Grekisk, Egyptisk, Kinesisk och Sydamerikansk mytologi som jag läste och bläddrade i ofta.
Det var denna jag hade mm
Sen läste jag inte så jättemånga böcker som baserades på mytologi och folktro. Men några böcker som var lite inspirerade av det blev lästa tex Maria Gripes Tordyveln flyger i skymningen, Mordet på Nilen och Slutet blir döden av Agatha Christie.
En hel serie som baseras på vår nordiska folktro är Sagan om Isfolket av Margit Sandemo.
Jag läste även någon faktabok om Kleopatra.
Har även läst Starcrossed - serien av Josephine Angelini.
Rick Riordans böcker om Percy Jackson har jag läst som är baserade på grekisk och romersk mytologi, jag vill även läsa hans Kane krönika som baseras på Egyptisk mytologi och serien om Magnus Chase som baseras på den Nordiska.
Har även läst hela Elin Säfströms trilogi om Väktarens bekännelser som är en ungdoms urbanfantasy där troll, tomtar, älvor etc springer runt i Stockholm. Sen har jag läst första delen Idridjärvi-trilogin av Charlotte Cederlund som baseras på samisk folktro, där jag kommer läsa fortsättningen ur.

Vill läsa Odyssén, Illiaden och böcker som baseras på dessa mytologier som tex Madeline Millers böcker (A song of Achilles + Circe). Finns säkert ännu fler böcker om jag bara sökte efter dem som kan låta intressanta att läsa. Och så klart vill jag läsa sista delen ur Winternight trilogin av Kathrine Arden som baseras på Rysk folktro, The Winter of the Witch.

Har även hittat en booktuber som har en podcast som heter That´s Ancient history som jag lyssnat på som verkar bra och som jag tror jag tänker lyssna på mera.Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller någon annanstans.
Tidigare bokresor: 
#1 - introduktion
#2 - deckare/thrillers
#3 - Wahlströms barn- och ungdomsböcker
#4 - ljudböcker
#5 - science fiction
#6 - Årets bok 2018
#7- bibliotek
#8 - klassiker
#9-bokgenrer
# 10 -ålderskategorier
#11 - viktorianska klassiker
#12 - non fiction-sakprosa
#13 - faktaböcker
# 14 - andra världskriget
#15-  biografier/memoarer 
# 16 - sanna brottmål
#17 - gemenskap läsare emellan
#18 - böcker med jultema
#19 -läsplaner som nyårslöften
#20 - läsa på annat språk än svenska
#21-booktube
#22 - Harry Potter

#23- Nobelpristagare

2 kommentarer:

  1. https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/02/min-bokresa-24-bocker-om-mytologifolktro.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att läsa vad du hade skrivit.

      Radera