onsdag 19 juni 2019

De fördärvade av Karin Slaughter

De fördärvade
Lägg till bildtext
Två kvinnliga poliser. En tid i förändring. En stad på randen till uppror.

Det är 1974 och Atlanta skakas av ett brutalt polismord. Samtidigt undrar den unga polisen Kate Murphy om hennes första dag på jobbet också kommer bli den sista att vara kvinna inom den mansdominerade polisen är allt annat än enkelt. Det vet redan Maggie Lawson, som gått i sina bröders fotspår och ständigt måste hävda sig inför deras cyniska blickar. När Kate och Maggie stängs ute från jakten på polismördaren når deras ilska och frustration slutligen kokpunkten. De startar en egen utredning. Snart blir de varse att de måste riskera allt för att bevisa att de har vad som krävs.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Hade hört mycket gott om Karin Slaughter och hade tänkt att läsa något av henne såsmåningom, men sen disktuterade jag och Evelina vår nästa läsa tillsammansbok och då föll valet på denna för Evelina ägde den. Jag läste den som e-bok från biblioteket, även om det inte är det första val utav variant av bok jag brukar välja.
Jag gillade dock vad jag läste det var en intressant resa att få följa Maggie och Kate både tidsmässigt och sättet de behandlades av övriga. Att läsa att kvinnor är mindre värda i en tid då jag faktiskt själv växte upp, fast sen har jag lärt mig att den delen av USA på den tiden var det så. Likaså mot den färgade befolkningen och mot HBTQ+ personer.
Det var en spännande utredning på grund av de motsättningarna men även att se hur kloka och klipska faktiskt de kvinnliga poliserna är mot de manliga, men det är säkert skrivet med lite sterotypt tänkesätt.
Jag ser defintivit framemot att läsa mer böcker av Slaughter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar