fredag 28 juni 2019

Helgrfågan vecka 26 / 2019

Dags att svara på helgfrågan hos Mias bokhörna:

Vad tycker du om att läsa böcker i bokcirkel?
Det är kul att samlas och diskutera böcker med andra, har varit med i en bokcirkel annordnad genom biblioteket då vi var ett antal fasta deltagare plus en bibliotikarie som samlades och talade om böckerna. Men den har nu upphört, men har sett att mitt bibliotek har öppna bokcirklar där man kan komma en viss kväll och diskutera med de som dyker upp som har läst den annoserade boken. Men jag har inte haft möjlighet att besöka någon träff ännu, men funderar över att göra det.
Sen finns det ju även sätt att diskutera en bok på webben, read-a-longer som vissa bokbloggar har annordnat har jag deltagit i och man har skrivit mera ingående på ens egen blogg. Tex så här. 
Eller på Goodreads där det också finns grupper som diskuterar böcker som alla som är med i diskussionen har läst, och även på booktube kan man hitta dessa webbaserade bokcirkelgrupper, som jag gillar att vara delaktig i. Tex så här eller så här.
Vill man utöka detta så finns även poddar som läser böcker och diskuterar dem och man kan interaktera med genom att skriva mail, eller på instsa/twitter/facebook lämna egna tankar och funderingar till.
Uppdatering, om man inte vill diskutera med så många så kan man som jag och Evelina gör läsa böcker tillsammans och ha diskussion genom Goodreads.

Bonusfråga: Grilltips??
Mia hade även en bonusfråga om grilltips, vi grillar en hel del nu under sommaren vi också och håller med Mia att ofta är det samma saker som grillas och skulle också behöva lite tips.
Har ingen aning om vad detta recepttips kommer ifrån och det blir tyvärr bara att jag kan berätta att vi förra året grillade foliéinvirade färskpotatis med lite andra primörer, och det var riktigt gottt, men tyvärr kan jag inte ge närmare beskrivning av det än så.

2 kommentarer:

  1. Oj, read-a-long var ett nytt begrepp för mig, kanske vore nåt. Tack för alla tips! Trodde det bara fanns bokcirklar via Facebook numera, ja förutom "riktiga" då förstås (men såna funkar inte för mig som hör illa).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glad att kunna tipsa om andra sätt att kunna diskutera böcker med andra lika lässugna. Förstår att det kan vara jobbigt att gå till en "riktig" träff, för jag kan ha samma problem, med min kroniska utbrändhets depression och värkande kropp (fibromyalgi) att det inte känns okej att vara bland folk.

      Radera