söndag 23 juni 2019

Min bokresa # 45 - bokformat

Kom att tänka på detta ämne, när jag nu i flera veckors tid har tänkt lyssna klart på Harry Potter and the Order of Phoneix som jag började läsa som fysisk pappersbok men blev tvungen att lämna tillbaka till biblioteket men hade chansen att lyssna klart på den genom Storytel, men det har jag ännu inte gjort. Även om jag inte har något emot egentligen med att lyssna på ljudböcker. Det är bara att just nu kommer poddar som jag vill lyssna på ivägen.

Tänkte då att jag skulle kanske välja att skriva om just vilket format av böcker man (jag) helst lässer.

Mitt svar är att jag väljer helst den fysiska pappersboken om jag kan, däremot så kan jag läsa alla olika former av fysiska pappersböcker men kanske föredrar storpocket och danskt band (mjuka pärmar med invikbara flikar) de är inte så tunga och otympliga som vissa innbundna böcker kan bli och det blir inte den lilla text som vissa pocketar har som kan göra det helt omöjligt att läsa en bok.

Nästa val är ljudböcker, för även om jag just nu verkar ha en period att istället för att lyssna på en bok väljer jag att lyssna på poddar, kan jag ha perioder då jag lyssnar på en bok och en normal tjock bok kan ta ett par till tre/fyra/fem dagar att lyssna klart på. 

Den form av bok jag bara läser då och då, och som jag väljer om jag inte kan hitta ett annat bokformat tillgängligt och jag "måste" läsa just den boken är e-böcker. Har ingen e-boksläsare utan läser på datorn eller i mobilen, så eventuellt kanske jag skulle läsa mer av e-böcker om jag hade en läsplatta eller liknande.

Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller någon annanstans. 

Tidigare bokresor hittar ni länkar till här.

8 kommentarer:

 1. jag har en hel del äldre böcker som jag läser i pappersformat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket format läser du oftast i, e-böcker eller ljudböcker?

   Radera
 2. HP och Fenixorden är ju en av de allra längsta så grattis till att den är avklarad.

  https://frokenchristina.blogspot.com/2019/06/min-bokresa-45-bokformat.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart så hoppas jag att jag ska ha läst klart den.

   Radera
 3. Pocket med liten text kan vara besvärligt att läsa! https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/06/min-bokresa-45-bokformat.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har till och med fått sluta läsa en Robin Hobb som jag påbörjade i pocket och fick gå över till att lyssna på den engelska verisonen istället. För om jag skulle läsa pocketen behövde jag förstoringsglas och så kunde jag ju inte läsa den.

   Radera
 4. Jag föredrar helt klart fysiska böcker men kan lyssna på ljudböcker ibland också. Men nu har jag precis som du en period då det jag lyssnar på är poddar så ljudböckerna hamnar i glömska under tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JUst så är det så mycket ? så lite tid,
   ? = böcker, poddar, tv serier etc

   Radera