söndag 30 juni 2019

Min bokresa #46 - Mid Year Check In tag

Har under juni månad sett många booktuber göra en tag som har florerat i många år, det är Mid Year Freak Out Tag, men har även sett denna som Hariiet Rosie har gjort och jag ville svara på den i år.

1.Hur många böcker har du läst hittills i år?
Jag använder mig både av Goodreads och en egen liten anteckningsbok för att hålla reda på min läsning. Alla böcker jag har läst har jag inte kunnat skriva upp i Goodreads för då skulle jag behövt att lägga till böckerna och det har jag inte känt för alla gånger, så enligt egen räkning har jag läst 85 böcker men på Goodreads står det att jag har läst 84 av 150 st.
2.Vad har varit den favorit bok under året?
Jimmy Liaos bilderböcker, förutom fina bilder så får han till en gripande berättelse om barn som inte faller innanför de normala ramarna.
Annars var även denna en favorit. Dagarnas karta Miss Peregrinnes besynnerliga barn #4 av Ransom Riggs.

3. Vilken bok har gjort dig mest besviken under året?
Ska jag räkna med en bok jag inte klarade med att läsa ett par kapitel ur eller en jag har läst ut?
Den jag inte kunde läsa var Love Almquist Drottningens juvelsmycke. Annars var det Call me by your name av André Aciman, hade hört så mycket gott om den men den var inte sån jag trodde den skulle vara. Kom även att tänka på att Evelyn Hugos sju äkta män gjorde mig besviken, hade även om denna hört så mycket bra så jag trodde den skulle bli en fullpoängare för mig men den landade på en 3a i betyg.
4.Vilken genre har du läst mest av i år?
Jag har läst mest Fantasy och Science Fiction.
5.Namnge en ny favorit författare du har upptäckt i år?
Hmm, detta var den svåraste frågan, för jag kan inte nämna en utan det får bli flera Sylvain Neuvel, Karin Slaguhter, Jimmy Liao och Emanuel Blume. Fast för att veta om det skulle bli en ny favorit författare skulle jag behvöa läsa fler böcker av några av dem, så då kanske bara Jimmy Liao passar in, då jag har läst tre av hans barnbilderböcker i år. Sylvain Neuvel har jag läst två böcker av övriga bara en bok av varje men de har ändå gjort att jag kännt att jag vill läsa mer böcker av dem.
6. Vilken bok har överraskat dig mest i år?
Har läst någon bok av Jeanette Winterson för något år sen, och den boken imponerade inte alls på mig. Så jag var lite skeptisk till när jag skulle läsa Det finns annan frukt än apelsiner (självbiografisk roman) och Varför vara lycklig när man kan vara normal? (biografi) men de överraskade mig bägge två till att vara bra och fascinerade. Nu tänker jag mig försöka på att läsa en annan roman av henne för att se om jag tycker bättre om den än om den första jag läste.
7. Vilken bokrelese ser du mest framemot i år?
Ursprungsfrågan löd så att det hänsyfta på hela året, men jag tänker svara som att det gäller andra halvan av året, dock kan det bli svårt pga jag har dålig koll på vilka böcker som kommer att släppas.Fast vissa böcker har ändå fångat mitt intresse som:
Genom dina ögon av Peter Hoeg (har läst två av hans romaner och har gillat bägge så jag har stora förhoppningar att jag även kommer gilla denna)
Ingenting mindre än ett mirakel av Markus Zusak (gillade Boktjuven så det skulle vara intressant att testa något annat av författaren)
Även denna har fångat mitt intresse The Starless Sea av Erin Morgenstein (har läst hennes Nattens cirkus och gillade).
8.Vad är nästa stora prioritet för din kommande läsning? (What's your next big priority for your reading?)
Jättesvårt att komma på en bra översättning av denna fråga.
Men de böcker jag har tänkt läsa härnäst är En katts resedagbok av Hiro Arikawa, The Grand man av Florence Wetzel och andra delen av Brandon Sandersons Uppstigandets brunn. osv osv osv
9. Vad har varit dit största bokliga minne ? (What's been your bookish highlight of the year so far? )
Lämnar även här ursprungsfrågan kvar för jag har lite svårt med översättningen.
Det kommer alltid vara min läsning av böcker tillsammans med Evelina, att ha någon med liknande smak att diskutera böcker med är för mig guld värt.


Förstår inte varför det alltid är så svårt att svara på sådana här frågor, det känns som det finns fler böcker jag skulle vilja skriva om plus att jag alltid väljer fel och glömmer bort det som jag skulle vilja svara.
Jag känner bara att det skulle vara roligt att se fler bokbloggar som svarar på dessa frågor, kan hända jag lämnar någon kommentar hos er som jag helst skulle vilja se svaren från, men annars är det fritt fram att svara på de jag har svarat på eller på The Mid Year Freak Out Tags frågorna som jag skickar med längst ner i inlägget.

Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller någon annanstans. 

Tidigare bokresor hittar ni länkar till här.


MID YERAR FREAK OUT TAG 1. Best book you’ve read so far in 2019. 2. Best sequel you've read so far in 2019. 3. New release you haven't read yet, but want to. 4. Most anticipated release for the second half of the year. 5. Biggest disappointment. 6. Biggest surprise. 7. Favourite new author. 8. Newest fictional crush. 9. Newest favourite character. 10. Book that made you cry. 11. Book that made you happy. 12. Most beautiful book you've bought so far this year. 13. What books do you need to read by the end of the year? 10. Who do you tag?

2 kommentarer:

  1. Här kommer mina svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/07/min-bokresa-46-mid-year-check-in-tag.html

    SvaraRadera
  2. Här har jag svarat på en del av frågorna:
    https://frokenchristina.blogspot.com/2019/06/min-bokresa-46-mid-year-check-in-tag.html

    SvaraRadera