fredag 7 juni 2019

Helgfrågan vecka 23 / 2019

Helgens fråga kommer från fröken Christina igenom Mias bokhörna.

På grund att det var Sveriges nationaldag igår efterfrågas Vilken typisk svensk bok borde man läsa?

Mia själv säger Selma Lagerlöfs Nils Holgersons underbara resa genom Sverige och det kan jag hålla med om, men sen täkte jag vilken bok tycker jag representerar Sverige som alla borde läsa, kan inte komma på något bättre än Mias förslag, skulle vara om jag kunde komma på en som representera ett Sverige i vår nutid och det skulle kanske vara Störst av allt av Malin Persson Giolito, för vi är inte förskonade från våldet och våra ungdomar har en tuff uppväxt som kan leda till sådana handlingar.
Eller Fredrik Backmans böcker, för han är ju även populär utanför vårt lands gränser, vet inte hur många utländska booktubers jag hör lovorda hans böcker, och det är lika kul varje gång att höra dem att försöka uttala Ove.

Men om vi vill gå till våra klassiker så skulle jag kunna tänka mig Utvandrarna av Wilhem Moberg eller en serie som jag inte har läst, skulle jag kunna tro representerar ett Sverige som fanns då och det är Stads-serien av Per Anders Fogelström.

Det fanns även en bonusfråga Hur firar du nationaldagen?

Mitt svar blir enkelt, firar inte alls, jag och maken var till Ikea och köpte lite nya handukar och sängkläder, och en rullvagn som går att se i detta inlägg. Fast vi beställde hem asiatisk mat på kvällen.


4 kommentarer:

 1. Störst av allt är ju svensk nutid, och verkligen en bra bok dessutom!

  SvaraRadera
 2. Ja, vad bra med lite mer nutida tips!

  SvaraRadera
 3. Malin Persson Giolito har jag ännu inte läst något av, låter ju som något man borde göra förstås.

  SvaraRadera
 4. Firar inte heller nationaldagen.

  SvaraRadera