torsdag 27 juni 2019

Hett i hyllan vecka 26 / 2019

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Skadad : den sanna berättelsen om ett bortglömt barn (pocket)
Lägg till bildtext
Denna bok är köpt på en bokrea för ett antal av år sen, har ingen speciell koll på dessa böcker som har funnits i min ägo så länge jag nästan minns. 
Men det är en bok som då intresserade mig för jag gillade läsa sanna berättelser om hemska saker.

Åttaåriga Jodie är ett problembarn i ordets rätta bemärkelse. Cathy Glass, som har skrivit boken och varit fosterförälder i mer än tjugo år, har aldrig varit med om ett så besvärligt barn. Men Jodie har upplevt saker som inget barn ska behöva uppleva. Skadad är en gripande och fruktansvärd sann berättelse om ett utsatt barns mörkaste hemligheter.

Jodies barndom hade varit en avskyvärd följd av vanvård och försummelse, vilket borde ha uppmärksammats av det flertalet socialarbetare som inblandats i hennes fall. Men det gjorde det inte och därför kunde Jodie inte räddas från sin misär. Slutligen hittar hon i Cathy en vuxen människa värdig att lita på, en som visade sig kunna hjälpa henne att återhämta sig från det fruktansvärda hon upplevt. 

4 kommentarer:

  1. Kände inte till den, men tror inte jag vill läsa den. Det räcker med det jag läser i tidningen.

    SvaraRadera
  2. Jag lyssnade på en av hennes nyare böcker för inte så länge sedan.

    SvaraRadera
  3. Det är förskräckligt vad en del barn utsätts för. Jag har inte läst boken men jag tycker att det är ett viktigt ämne.

    SvaraRadera