torsdag 13 juni 2019

Hett i hyllan vecka 24 / 2019


Hett i hyllan enligt Monika.
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dessa sanna böcker om speciellt barn far illa eller liknande har jag alltid dragits till och velat läsa, så jag införskaffade denna för ett antal år sen men har ännu inte läst.

Mot alla oddsEn mors kamp för att bevisa sin oskuld.
Angela Cannings anklagades för mord efter det att tre av hennes barn dött inom loppet av tre år. En läkare i England lanserade en medicinsk teori, Meadow's Law, som innebär att ett fall av plötslig spädbarnsdöd är en tragedi, två väcker misstänksamhet och tre är definitivt mord tills motsatsen är bevisat. Angela Cannings dömdes till fängelse och satt inspärrad i nästan två år. Starkt uppmuntrad av en medfånge stred hon för sin rätt att få återförenas med sin make och sin dotter Jade. Den 10 december 2003 blev Angela frigiven och nu berättar hon om sin kamp - och om den tragedi som drabbat hennes familj vid upprepade tillfällen.

6 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till men den låter intressant.

  SvaraRadera
 2. Boken verkar spännande. Det måste vara fruktansvärt att bli anklagad för att ha dödat sina barn.

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den boken. Känns ju lite tufft att bli anklagad för något bara för att någon har bestämt att något är osannolikt.

  SvaraRadera
 4. En helt okänd bok för mig. Den verkar intressant.

  SvaraRadera
 5. Den har jag läst den var mycket intressant.

  SvaraRadera
 6. Det låter som en intressant bok!

  SvaraRadera