torsdag 20 juni 2019

Hett i hyllan vecka 25 / 2019


Så här skriver Monika om Hett i hyllan;

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En bok som hamna i min ägo för ca 2 år sen när jag missade att avbeställa månadens bok från Bonniers bokklubb, men sen tänkte jag den verkade intressant och jag tänkte läsa den men sen har det inte blivit av, även om den låter lika intressant ännu.

bokomslag Den glömda trädgården
Lägg till bildtext
1913 En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen.1975 På sin ålders höst företar Nell O’Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen.2005 När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.Men det är i Klippstugan och dess glömda trädgård som Cassandra kommer hela historien på spåren och även upptäcker sanningen om en liten flicka som för många år sedan hittades övergiven på en båt på väg mot Australien …Den glömda trädgården är en romantisk, gripande och oavbrutet spännande roman, vars handling utspelar sig på flera olika tidsplan parallellt. Lager för lager avtäcks en sällsam historia som under århundraden påverkat många människors liv.

6 kommentarer:

 1. Har läst annat av Kate Morton och gillat de böckerna, så den här låter intressant.

  SvaraRadera
 2. Det låter onekligen spännande.

  SvaraRadera
 3. Den har jag i alla fall hört talas om!

  SvaraRadera
 4. Jag har en bok av den författaren i bokhyllan som jag inte läst.

  SvaraRadera
 5. Kate Morton har jag läst en annan bok av, men gillade den inte alls.

  SvaraRadera