lördag 8 december 2018

Banbrytande Badass Brudar av Mackenzi Lee

En rikt illustrerad hyllning till förbisedda kvinnliga pionjärer - ett måste för alla som älskade Godnattsagor för Rebelltjejer!
 Banbrytande Badass-Brudar är baserad på Mackenzi Lees omtalade Twitter-konto där hon presenterade 52 uppseendeväckande, bortglömda kvinnliga pionjärer från hela världen.
Det är berättelser om hjältemod, list och hjärtskärande livsöden berättelser som ger nytt liv åt en lång rad historiska, förbisedda kvinnor från 2000-talet f. Kr. till modern tid.
Lee tar läsaren från Kina och den mytomspunna kejsarinnan Xi Ling Shi, till Somalia och Drottning Arawelo, genom Kung Kristinas Sverige, vidare till andra världskriget och Noor Inayat Khan, fram till mitten av 1900-talet där Lorraine Hansberry blev den första afroamerikanska kvinnan som skrev en pjäs till Broadway.
De inspirerande texterna kompletteras av konstnären Petra Erikssons färgstarka illustrationer. En storslagen hyllning till alla badass-brudar som banat väg för oss andra!
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Efter att ha läst Godnattsagor för Rebelltjejer måste jag ju givetvis även läsa denna, och jag ska säga att jag tycker mycket mera om denna. Det är en inspirerande feministisk fläkt som drar fram genom sidorna, den är lite mer vuxen i sin berättarstil, även om den mycket väl passar för yngre tjejer med. Lite mer humor, ibland lite sarkastiskt och mer personligt skriven än rebelltjejer boken. Man får lite mer helt enkelt,
Passar att läsa för alla Badass Brudar vilken ålder vi än har.

1 kommentar:

  1. Har inte läst Rebelltjejer eller den här men vill läsa båda!

    SvaraRadera