söndag 27 maj 2018

Godnattsagor för rebelltjejer av Elena Favilli och Francesca Cavallo

Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder – hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.
Denna bok har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna.
Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn, och presenterar hundra fantastiska kvinnor, bland andra Ada Lovelace, Malala, Elizabeth 1, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som – mot alla odds – har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp.
Elena Favilli är en prisbelönt journalist och medieentreprenör. Francesca Cavallo är en prisbelönt regissör och författare – detta är hennes sjunde barnbok.
”Ett måste på nattduksbordet för varje flicka eller ung kvinna.” Forbes Magazine
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
En bra samling berättelser om fantastiska kvinnor genom vår historia i lagom små texter för barn och unga att läsa och få en liten inblick i kvinnohistorien och bli intresserad av att läsa mera. 
När jag läste lärde jag känna en hel del kvinnor som jag inte visste om tidigare och det fick mig att googla några för att se vad de hade gjort, För som sagt detta är bara en liten smakbit som är även anpassade till en ung publik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar