lördag 27 juni 2020

Crazy rich i Asien (#1) av Kevin Kwan

Crazy rich i AsienVälkommen in i en värld av excentriska karaktärer, svindlande miljöer och extrem rikedom.När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor.Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen. Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris,
En bok jag har hört mycket om och var intresserad av att läsa, och nu valde jag och Evelina lite att läsa den för att den utspelar sig i Singapore och vi har ju vårt projekt med världen runt läsning.
Det var en underhållande läsning, man förfasas över Nicks familj och vänners sätt att bemöta andra och speciellt Rachel som inte är lika väl ansedd varken i rikedom eller höra till en känd och rik familj som Nick och de andra gör.
Det är en satir och visst gillar jag att läsa vad som händer med Rachel, Nick och även Nicks kusin Astrid och hennes man som familjen också ser ner på.
Ska bli intressant att se både filmen och läsa de två följande delarna i trilogin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar