onsdag 10 juni 2020

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Bokcirkeln vid världens ände (inbunden)


En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.

Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig och hoppfull historia om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Denna bok blev tyvärr en liten besvikelse för mig, då jag hade gillat författarens förra bok Bokhandeln på Riverside drive, och att jag hade valt denna bok för sista veckan i Quarantineathon gällande en bok som handlar om något man saknat nu under den sociala distanseringen. Jag brukar varannan vecka träffa en grupp vänner även om det inte är en bokcirkel-grupp så talar vi mycket om böcker i den ändå, så jag har verkligen saknat att träffa dem nu i vår.

Sen är det ingen dålig bok, jag gillar att läsa om vännerna och bokcirkelns gemenskap, och jag har inget problem att det även gäller att lösa vad som har hänt med Madeleine. Det är även intressant att det är dubbel tidslinje som berättelsen berättas i både nu-tid och en då-tid ur Madeleines aspekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar