tisdag 16 juni 2020

Tisdagstrion - Från regnbågshyllan

Ugglan & bokens tisdagstrio denna vecka har fått namnet Från regnbågshyllan, det ämnet passar väl bra nu i Pride (juni) månadens tid. För visst kan det passa bra att få tips om HBTQ+ -böcker att läsa.

Så då kör vi:
Tid för vila (häftad)Ivy Aberdeen's Letter to the World

 • Tid för vila - Johann S Lee, (riktar sig till en vuxen publik) - där författaren skildrar ett Singapore ur en homosexuells mans ögon, men boken är läsvärd då den inte bara handlar om klubb-liv utan man får mycket tankar om familjeförhållanden och föräldraskap.
 • Du, bara - Anna Ahlund, (en ungdomsbok) - där vi får träffa den homosexuelle 16 år  gamla John som blir introducerad för sin systers pojkvän och blir kär. En berättelse om att kärleken alltid gör som den vill. 
 • Ivy Aberdeen´s letter to the world - Ashley Herring Blake - (riktad till en yngre publik) - Ivy är 12 år och känner att hon inte riktigt passar in i sin familj längre, men också börjar få känslor för en annan tjej i skolan. En bok som jag håller på att läsa just nu och känner att detta är en fin skildring av en ung flickas uppvaknande och hennes oro att inte passa in.
Jag känner för att göra en till trio idag, med böcker jag vill läsa, förutom jag redan har skrivit om i detta inlägg, som jag tänker försöka läsa så snart som möjligt.
BirthdayBecoming Nicole: The Transformation of an American FamilyFördelen med olycklig kärlek

Jag måste även informera om att jag har något problem så att jag kan inte lämna kommentarer varken på min egen blogg eller andras bloggar, men jag tackar för alla kommentarer jag får både på detta och andra inlägg.

7 kommentarer:

 1. Det är nog inte ofta som böcker från Singapore når den svenska publiken.

  SvaraRadera
 2. Du bara vill jag läsa! Och så Albertallis bok.

  SvaraRadera
 3. Tid för vila blir jag nyfiken på! Alltid kul med något man aldrig hört talas om :-)

  SvaraRadera
 4. Det känns som att Du, bara har varit med i varannan trio i dag. Jag har fortfarande inte läst den, men det börjar väl bli dags.

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av de här böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Tack för tips! Du, bara hade jag också med!

  SvaraRadera