söndag 7 juni 2020

Min bokresa #93 - Huffelpuff book tag

Förra veckan gjorde jag ju Ravenclaw tagen, och när jag tittade på de andra husen, såg upptäckte jag att det som kännetecknar en om man är en Huffelpuff stämmer bra på mig med, så jag väljer att göra även den tagen nu.

Harry Potter: Which Harry Potter book is your favourite?
Det är samma svar som i Ravenclaw tagen, jag har alltid gillat Harry Potter och den flammande bägaren och det beror på att från och med den boken blir det en lite mörkare ton i böckerna.
Loyalty: Hufflepuffs are known for their undying loyalty. Name an insta-buy author.
Brukar inte köpa böcker, men jag vill ju gärna läsa en del böcker som vissa författare ger ut med en gång, och då lånar jag dem. En sådan författare är Marissa Pessel, jag har gillat alla hennes böcker.
Animals/Magical Creatures: As Hufflepuffs, we tend to have a great love for animals. Name a book/series that has your favourite animal/magical creature in it.
Just denna punkt gör att jag känner att jag kan vara en Huffelpuff, sen var det lite svårare att komma på ett svar. Men Warriors-serien av Erin Hunter för jag är en kattälskare.
Trustworthy: We Hufflepuffs are very trustworthy, however books can also be very trustworthy. Name a series in which none of the books disappointed you.
De sju systrarna av Lucinda Riley, där jag har gett alla böcker 5 av 5 möjliga i betyg, även om det inte är min genre egentligen med historiska romaner. Läser faktiskt nu Månsystern och den är ju speciellt bra då den handlar en hel del om djur.
Caring: Us Hufflepuffs care for others a lot, even fictional characters. Name a book/series whose main character holds a special place in your heart.
Katniss Everdeen för sin komplexitet med en kick-ass vilja, i från Hungerspelen av Suzanne Collins, ännu en serie som bara får fullpott av mig.
Kindness: Hufflepuffs always strive to be kind to others, no matter who they are. Name a book/series that you love despite its flaws and imperfections.
Egentligen kommer jag inte på något speciellt här. Men sen tänker jag efter om det finns någon bok jag har gett ett högt betyg som inte har så högt betyg från andra på Goodreads, kanske skulle kunna passa in här. Eller om det är en bok som jag har gillat men jag har hört många inte gillar?
Fandom av Anna Day får det bli, läs min recension för att se varför. Sen gav jag den 5 poäng men på Goodreads har den 3,5.
Patience: Hufflepuffs tend to be very patient, and that's a useful trait when reading slow paced books. Name a book you struggled to get through, but stuck it out until the end.
Det av Stephen King, den var för lång, men jag läste ut den för den intresserade mig ändå, sen finns det visa saker i den som inte känns helt ok.

Liten skoj sak nu när jag gjort tagen, alla böcker jag länkar till förutom The Hungergames läste jag 2018.
Skulle vara kul att höra era svar på denna tag, eller om ni tillhör ett annat hus kanske ni vill göra deras respektive tag, som
Ravenclaws
Slytherins (original tag verkar vara svår att hitta)
Gryffindors 

Funderar själv på att följande söndagar kanske göra de andra hus-tagarna med.

Skulle vara intressant att höra era svar lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.

1 kommentar:

  1. Här är mina svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/06/min-bokresa-93-hufflepuff-book-tag.html

    SvaraRadera