onsdag 19 augusti 2020

23 (Promise Falls #3) av Linwood Barclay

23 (inbunden)


Allt har lett fram till detta.

Det är 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krisläge. Hundratals människor har lagts in på sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frågan kvarstår, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna på en massförgiftning av denna lilla stad?

Samtidigt ställs polisdetektiven Barry Duckworth inför ett annat problem. En student på det lokala universitetet har dödats och han känner igen mördarens metoder. De för tankarna tillbaka till det olösta mordet på två andra kvinnor i staden. Plötsligt börjar kopplingen mellan den senaste månadens bisarra händelsers klarna Blodiga skyltdockor som hittats i Pariserhjulets vagn nummer 23, en kraftigt övertänd buss med nummer 23 därbak, samma nummer som på tröjan av en man som anklagats för övergrepp.

Siffran är helt klart kopplad till motivet för att skada invånarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra Detektiv Duckworth närmare döden än han någonsin varit förut.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Sista delen i denna spänningstrilogi, lite ovanligt med att läsa tre böcker innan få svar på vissa frågor och vem som var skyldig. Även om det är upplyftande att få läsa fortsättningen av alla karaktärer man har lärt känna genom tre böcker. 
Sen är jag faktiskt nöjd med hur boken/trilogin avslutas för det täcker upp och svarar på hur det gått till och hur det gått för (nästan) alla, för som sagt det är en fråga som återstod då boken var slut, och det retar mig lite, jag ville ju veta hur det gick för en av mina favoritkaraktärer och dem han älskade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar