torsdag 27 augusti 2020

Hett i hyllan vecka 35 / 2020

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en pocket inköpt på en pocketrea någon gång för ca 10-15 år sen, men denna gång mera åt chick-lit hållet än deckare, ska väl bli läst någon gång....

Perfekta hemmafruar (inbunden)Vad gör man när man hamnar i den bästa av alla villaförorter? Kate Klein håller på att förgås av leda och längtan till sitt gamla bohemiska liv i New York. Hon passar inte in i de andra välfriserade, modellsmala och hippa hemmafruarnas schemalagda tillvaro. När Kate i unga år insåg att hon aldrig skulle nå sin mors, operadivans, höga toner och ambitioner hoppade hon av musikskolan. Hon började arbeta på en skvallertidning tillsammans med sin bästa kompis Janie. De levde livets glada dagar ända tills de flyttade till en ny lägenhet och Kate upptäcker grannen Evan. Det är kärlek vid första ögonkastet men Evan har bara ögon för sin fästmö som är en korkad, otrevlig men vacker modell. Med krossat hjärta flyr Kate till sin mor som uppträder i London. På planet till England träffar hon Ben och två år senare är de gifta. Plötsligt är hon trebarnsmor och strandsatt i ett perfekt villaområde och väntar på sin man som gör politisk karriär. Förgäves försöker hon ordna spektakulära barnkalas och sobra cocktailpartyn medan Bens missnöje med hennes brister som representativ maka och mor blir allt större. Men när ledaren för supermammorna, Kitty Cavanaugh, blir mördad och det är Kate som hittar henne, börjar det äntligen hända saker. Förutom Kittys blodiga kropp finner Kate också en lapp med Evans namn och telefonnummer på. När Kate och Janie på eget bevåg börjar undersöka mordet tonar en helt annan bild av Kitty fram. Under den fulländade ytan doldes en fattig barndom, en okänd far och ett yrke som spökskrivare åt en extremt konservativ kvinnlig författare. Dessutom visar sig hennes make vara grannskapets Casanova. Med träffsäker humor och en fulländad känsla för spänning bjuder Jennifer Weiner i sin nya roman på en uppslukande läsning berättad genom en helt vanlig kvinna som med humorn som vapen försöker få sitt liv på rätt spår.

4 kommentarer:

 1. Känner inte till den boken, men kunde nog tänka mig att läsa den som en "mellanbok"

  SvaraRadera
 2. Kände inte till boken, den låter väl inte direkt som något för mig, men jag kan förstå om man inte passar in i det perfekta villaområdet.

  SvaraRadera
 3. En bok jag aldrig hört talas om tidigare. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. Den kan vara spännande och rolig.

  SvaraRadera