torsdag 6 augusti 2020

Hett i hyllan vecka 32 / 2020

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dagens bok köpt under samma pocketrea så många av de böcker jag har haft med i Hett i hyllan senaste veckorna för 10-15 år sen. Har läst de två första delarna i serien som Roslund och Hellström har skrivit, och jag vill läsa flera men jag får aldrig gjort det .... andra böcker kommer emellan.

Det är vinter och bitande kallt. Ewert Grens har trettiofyra olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré.

Ewerts kollega Mariana Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.
Flickan under gatan
Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.

4 kommentarer:

  1. Flickan under gatan har jag faktiskt läst för länge sedan och har för mig att jag tyckte den var bra.

    SvaraRadera
  2. Vet inte hur många gånger jag funderat på att läsa den här serien, men kommer inte till skott

    SvaraRadera
  3. Roslund och Hellström har jag aldrig läst.

    SvaraRadera