söndag 9 augusti 2020

Morgonstjärnan (Rött uppror #3) av Pierce Brown

bokomslag Morgonstjärnan


"Alla människor är inte lika mycket värda", förklarar han. Reslig och imperatorisk, som en örn. "De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten."

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, styrd av de Gyllene som lever i lyx och överflöd. Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene. Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån.

Morgonstjärnan är uppföljaren till science fiction-succén Rött uppror och Gyllene sonen.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Akademibokhandeln.

Har dröjt länge med att läsa sista delen i denna serie, kan bero på att jag var lite besviken av del två.
Men nu när jag behövde science fiction romaner att läsa i Tome Infinity and beyond readathonen som pågick under juli månad fick jag äntligen läst den.

Blev inte alls besviken på denna bok eller trilogin i sig, den var bra och handlingen överraskade mig både en och två gånger i vad som skedde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar