söndag 23 augusti 2020

Livets gåtor - Jane Austen av Vivi Edström

Livets gåtor : Jane Austen
det omslag den boken jag läste hade
Jane Austen (1775-1817) är en av litteraturhistoriens främsta författarskap. Hennes första roman Förnuft och känsla har genom historien varit en sensation. Läsare från alla åldrar och samhällsklasser hittar hem till Austens syrliga och djupt tragikomiska skildringar av överklasslivets England under 1700-talet. Vivi Edström tar här ett ordentligt tag om alla myter och föreställningar som omger Austens författarskap. Vem var hon egentligen? Och vad i böckerna är egentligen baserat på erfarenheter? En klassiker och ett måste för alla Austen-älskare.

Vivi Edström (1923 - 2018) var en svensk litteraturvetare och författare. Hon satt i styrelsen för Astrid Lindgrensällskapet.
Beskrivning hämtad från Bokus där boken har ett annat omslag.

Denna bok hade jag egentligen tänkt att läsa under juli månad, men hann inte läsa klart den så jag läste klart den i början av augusti, i Jane Austen July där jag skulle läsa en bok om Jane Austen.

Edström skildrar Austens liv genom hennes böcker så det är både en biografi och en litteraturstudie, som är verkligen underhållande att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar