söndag 30 augusti 2020

Beatrice (Charlie Lager #3) av Lina Bengtsdotter


BeatricePrisbelönta Lina Bengtsdotters tredje fristående bok om Charlie Lager är en gripande kriminalroman om trasiga själar, svek och avklippta familjeband – en efterlängtad återkomst efter succédebuten ”Annabelle” och uppföljaren ”Francesca”. Kriminalinspektör Charlie Lager brottas med sina personliga demoner när hon kallas till Karlstad där en nio månaders flicka försvunnit. Föräldrarna är i chock och medierna rapporterar högljutt om det resultatlösa sökandet. Lovande spår förvandlas till återvändsgränder och Charlie får en känsla av att ingen vill berätta hela sanningen om den försvunna Beatrice. För varje timma som går blir chanserna att hitta det lilla barnet vid liv allt mindre och Charlie tvingas pressa sig själv och omgivningen till det yttersta.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Har läst Bengtsdotter båda två tidigare böcker, så det var ju inget att säga att jag ville läsa den så fort den kom ut, även om det har tagit några dagar sen dess.

Fast jag vet inte denna kändes inte lika enastående som de två tidigare utan lite mera samma som alla andra deckare, kan det bero på att som de flesta svenska deckares "utredare" ska vara trasiga och ha problem med sin psykiska hälsa och lida av missbruk så att säga.
Men jag gillar ändå vad jag läser och den överraskar mig ändå för det är enda in till slutet de två historierna får sin tydliga koppling till varandra och vem det är som har kidnappat bebisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar