lördag 22 augusti 2020

Kråkornas fest ( Sagan om is och eld #4) av George R R Martin

Kråkornas fest (Sagan om is och eld, #4)


Efter århundraden av bittra strider råder nu en osäker vapenvila. Robb Stark, Joffrey Baratheon, Renly Baratheon och Balon Greyjoy är alla döda och Joffreys blott åttaårige bror Tommen regerar i Kungshamn under överinseende av sin mor, den maktgalna Cersei Lannister som har många liv på sitt samvete.

Men kampen om makten över de sju konungarikena är inte slut. Stannis Baratheon har farit till Muren, på Järnöarna smider huset Greyjoy nya planer, i Dornien vill huset Martell hämnas prins Oberyns död, medan Brienne, jungfrun av Tarth, beger sig iväg på det omöjliga uppdraget att söka efter Sansa Stark. Och över havet kommer envisa rykten om att draklordens dotter fortfarande lever.

Tiden är kommen för de visa och de ärelystna, för de starka och de svekfulla, för ädlingar och ofrälse, för magiker och mördare, för de rättrogna och de fredlösa. De mänskliga asätarna är inte sena att samlas och nya intriger uppstår och farliga allianser bildas när krafter från det förflutna dyker upp igen i spåren efter strider och kaos, beredda att än en gång ta upp kampen om järntronen.

Till kråkornas fest är många inbjudna men bara ett fåtal överlever
Bokomslag och beskrivning hämtad från Goodreads.

Även om jag är inne i denna episka fantasyberättelse, efter att ha läst tidigare delar,  tar det ett tag innan jag har kommit in i handlingen för att det är så många karaktärer och Martin skriver långa beskrivningar av allt.
Sen kan jag ju säga att visa kapitel som är skrivna ur vissa karaktärers synvinkel är ju mer underhållande än andra som tex Cersei, Sam, Brienne, Sansa och Aryas, och jag saknar att inte få läsa om de karaktärer som inte kommer till tals i denna del.

När jag har läst ut denna del vill jag egentligen fortsätta direkt med nästa del, men det får väl vänta lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar