lördag 29 augusti 2020

Wink Poppy Midnight av April Genevive Tucholke

Wink, Poppy, Midnight


Alla bra berättelser handlar om hämnd, rättvisa och kärlek. Alla bra berättelser behöver en hjälte, en skurk och en hemlighet. I April Genevieve Tucholkes Wink, Poppy, Midnight är frågan vem och vad som är vad. Och vem som ljuger bäst. Är det Wink, Poppy eller Midnight?
En oavbrutet fängslande roman om saknad och hemligheter i en sommarslumrande småstad.
Wink Bell är en rödhårig och tovig sagoberättare. Hon bor utanför stan med en hel drös syskon och en mamma som är spåkvinna. Ingen i skolan ger sig på något av syskonen Bell. De är en sort för sig, de gråter inte, de låter sig inte tryckas ner.
Poppy är skolans manipulativa och grymma drottning. Hennes enda svaghet och stora hemlighet är Leaf, Winks äldre bror, som hon är galet förälskad i. Han struntar totalt i henne vad hon än säger eller gör. Då går Poppy raka vägen hem till sin granne …
Midnight Hunt som har varit kär i henne i åratal. De ligger med varandra, Midnight fäller en tår av lycka medan Poppy rycker på axlarna och skrattar. När Midnight flyttar hoppas han få ett slut på Poppys nattliga besök.
Men det är så klart inte Midnight som bestämmer det. Vem tror han att han är? Det kan bara Poppy göra, och snart rullar en suggestiv skräckberättelse igång, ett på många sätt annorlunda triangeldrama.
April Genevieve Tucholkes gotiskinspirerade roman är lika undflyende som förhäxande.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
En bok jag har haft lite ögon på, efter att ha hört talas om den någonstans och blivit intresserad av den. Men för att jag valde att låna den denna gång var för en readathon där den passade in för att titeln innehöll "night" i sig, men sen blev den aldrig läst, men nu så innan den ska lämnas tillbaka i början av september tyckte jag det var lika bra att läsa den, plus att den passade in på en annan "promt" i en annan readathon - blommor på omslaget.
Sen hade jag ingen aning om att jag verkligen skulle gilla denna bok så mycket, fast jag brukar gilla böcker som handlar om high school (gymnasie) ungdomar, med deras försök att komma underfund av kärleken och världen. 
Men denna innehåller gotiska inslag som gör den väldigt intressant som gör att jag bara vill läsa vidare för att se hur den slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar