lördag 12 september 2020

Anrop från inre rymden av Elin Nilsson

Anrop från inre rymden


 Nominerad till Augustpriset 2017!
Anrop från inre rymden är en samling berättelser i gränslandet mellan barndom och tonår. Om kärlek. Vänskap. Konflikter och lojaliteter. Kort sagt om livet och dess möjligheter och utmaningar.
I berättelsen För andra får vi en inblick i den första förälskelsens bråddjup då den namnlösa tjejen för första gången kysser sin stora kärlek och inser att ingenting mer kommer att vara sig likt. I Svett-Jesus möter vi ett stökigt klassrum och Olle och Adnan som blivit ovänner över en struntsak. Och i Sjung då tittar Isaks storebror på utan att säga något när Isak blir hånad av coola Nessa. Nessa som han är hemligt förälskad i. Men går det verkligen att vara kär i någon som är så elak?
Elin Nilsson om den nya boken:
Jag letade efter situationer som skavde, på det ena eller andra sättet. Om kompisar som inte längre är kompisar. Om kompisar som blir kompisar igen. Om syskon som behöver en. Om syskon som man själv behöver. Om att vara kär utan att få något tillbaka. Om föräldrar som behöver en. Om att behöva sig själv. Om inre rymdar som vecklar ut sig.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
En bok, novellsamling, jag blev intresserad av då den blev nominerad till Augustpriset, men sen tar det en stund att komma till att få läst alla dessa böcker som jag vill läsa.
Det är ju noveller som är riktade till en ung publik, men de är fint beskrivna och formulerade så att de även passar för en äldre publik. Riktigt gripande noveller många av dem där vi får se in i det inre på våra unga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar