tisdag 1 september 2020

Det lilla bageriet på strandpromenaden (#1) av Jenny Colgan

Det lilla bageriet på strandpromenaden


Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Detta var en bok jag har tänkt läsa länge, men sen är det inte en genre av bok jag brukar läsa så ofta alltså har det tagit lite tid innan jag plockade upp den. Den har varit med i en Hett i hyllan inlägg och jag kommer även i år räkna in den i Kaosutmaningen #10 - en bok som utspelar sig på sommaren, även om inte hela boken gör det men.

Sen gillade jag verkligen denna feel-good-bok, den var lagom mysig att läsa om Pollys kamp att komma på fötter och lära känna en liten brittisk fiskeby på en ö i Irländska sjön. Plus att vi får lära känna en gullig lunnefågelunge. Efter lite olika strapatser både vädermässigt och kärleksmässigt så slutar boken lyckligt som sig bör inom denna genre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar