fredag 25 september 2020

Helgfrågan vecka 39 / 2020

 

Mias funderar i Helgfrågan om vi har någon bok som går för i vår TBR (=to be read) hög med böcker?

Jag får säga att jag inte kan planera vilka böcker som jag ska läsa, för jag är en humörsläsare, eller för att jag gärna använder mig av biblioteket för de böcker jag läser då jag ofta får böcker som jag har reserverat eller med kort lånetid för att andra har reserverat etc, även om jag gärna gör det, speciellt för  readalongs, readathons (läsmaratons och liknande) för jag vill gärna vara involverad inom bok-världen på nätet och läsa det alla andra läser.

Men har inte någon speciell bok just nu som jag skulle säga går före andra böcker i min TBR, även om jag faktiskt fick lite förslag då jag kollade in andras bloggares helgfråge-svar. Som tex

Solsystern för att den är en sådan bok jag vill läsa plus att den är reserverad från biblioteket. Och Jul i krinolin, måste jag ju bara läsa för har gillat Hellbergs tidigare gotiska romaner, och denna passar ju bra att läsa vid jul-tider och den visste jag inte ens om att den skulle komma förrän idag. Jul i krinolin skulle ju faktiskt även gå som ett vackert omslag, om jag nu köpte böcker för den orsaken, som var Mias bonusfråga.

Jag har sett att många har skrivit om recensions exemplar som går före i TBRn när de kommer, och det skulle jag hålla med om, men just nu så varken tackar jag ja eller ber om recensions exemplar. Men förut om när jag gör det igen så skulle det ju bara gälla böcker som jag vill läsa och om jag då fick dem hem i brevlådan så skulle de ju gå få före i läs-kön.


8 kommentarer:

 1. Solsystern går definitivt före hos mig. Den andra boken hade jättevackert omslag.

  SvaraRadera
 2. Jag är nog också en humörläsare, men jag skulle gärna vilja bli en lite mer planerande läsare. Får se om jag lyckas framöver. :-)

  SvaraRadera
 3. Just av den anledningen, att recensionsexemplar ska gå före i kön, så ber jag inte om några för tillfället och tackar ja gör jag bara om det är en bok som jag ändå skulle ha köpt och läst. En fåfäng önskan kanske, men jag hoppas att läskön inte alltid ska vara så otroligt lång som den är just nu...

  SvaraRadera
 4. Jag tackar alltid nej till rec.ex om jag redan från början känner att det inte är en bok jag vill läsa.

  SvaraRadera
 5. Ja, kort lånetid är ofta en sån anledning man har till att vissa böcker går före. Så är det ju. Jul i krinolin vill jag läsa, inte läst något av Hellberg tidigare.

  SvaraRadera