onsdag 2 september 2020

Rosie Potters lyckliga liv efter detta av Kate Winter

Rosie Potters lyckliga liv efter detta
En mordgåta, en spökhistoria och feelgood i en och samma bok. Rapp och rolig roman om Rosie, som är död och för evigt fast i sin fulaste pyjamas.

Rosie Potter vaknar upp med världens värsta baksmälla. Men inte i sin vildaste fantasi kan hon gissa hur illa det faktiskt är, förrän hon upptäcker att hon är död! Hon minns ingenting från kvällen innan, men att den slutade illa är hålet i huvudet ett talande tecken på.

I sin nya skepnad som spöke (och för evigt fast i sin fula flanellpyjamas) försöker Rosie lista ut vem det är som har tagit livet av henne. Snart inser hon att hennes älskade pojkvän är en otrogen skitstövel och lögnare. Är han kapabel till mord?

Rosie ger sig ut för att lösa mysteriet med sitt eget olyckliga slut. Men när hon inser att hon börjar få känslor för en viss person, känslor som inte har ett dugg med död och hämnd att göra, blir tillvaron om möjligt ännu krångligare. För hur kan man ha ett kärleksliv om man är död?
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En till feel-good och jag som inte brukar läsa denna kategori av böcker så mycket, men denna var intressant då den ändå börjar med en hemsk upptäckt för huvudkaraktären att hon är död men är kvar som spöke. Vi får följa Rosies liv efter detta då hon försöker komma underfund med vem som är skyldig till hennes död, men även hennes omtankar om sina nära och kära som hon inte kan trösta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar