torsdag 24 september 2020

Hett i hyllan vecka 39 / 2020

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en pocket som jag har köpt på bokrean för ca 10 år sen och ännu inte har läst, problemet här är att det inte är första delen om Sander Mork. 

En ung kvinna har blivit mördad och hennes lik uppbränt. Kvinnans bästa ­väninna är den som hittar henne död i skogen. De tillhör båda en kristen sekt som till omgivningens irritation har bosatt sig intill ett villa­område i den lilla norska staden Ski.
Mordet på den 18-åriga Tina är fyllt av symboler och ledtrådar, ­nästan som taget ur en bok om profilering och rättspsykologi. För psykologen Sander Mørk och polisen Lisa Lunde blir den stora frågan: Är mördaren en impulsiv galning ­eller en rationell, iskallt planerande mördare?

När ytterligare ett lik upptäcks, upphängt i ett träd, på samma ställe som Tina hittades, så står det klart att mördaren arbetar mycket medvetet.

Sekten är den tredje boken om Sander Mørk, psyko­logen och finsmakaren som uppskattar god mat, dyra viner och snygg design.4 kommentarer:

 1. Har läst en bok i den serien, men tyckte inte den var mer än OK.

  SvaraRadera
 2. Har inte hört talas om serien tidigare, men det låter spännande.

  SvaraRadera
 3. Den har jag också oläst... oj, det var tre år sedan den var med i Hett i hyllan och den är fortfarande inte läst 😲

  SvaraRadera
 4. Men så många deckarförfattare och deckarserier det finns!

  SvaraRadera